Vertrouwenspersoon, juf Chantal Vos

Leerlingen, ouders en collega's kunnen bij mij komen als ze ergens mee zitten, bijvoorbeeld ruzie thuis, moeite met de leerkracht of pesten. Wanneer leerlingen bij mij komen om iets te delen is dat altijd vertrouwelijk. Alleen met instemming van het kind mag ik derden erbij betrekken.

Mijn eerste vraag is altijd of ze het al gedeeld hebben met de leerkracht en of ze het willen delen. Dan kan een gesprek met de leerkracht ontstaan of met een andere leerling die betrokken is. Ik heb dan een bemiddelende en objectieve rol.

Het kan zijn dat ouders de stap naar leerkracht of directie niet willen zetten of dat zij zich niet gehoord voelen. Ook dan kunnen ze bij mij terecht.
Leerkrachten kunnen bij mij komen als ze zich bijvoorbeeld zorgen maken over een collega.

Ik kan doorverwijzen naar zorginstanties of naar de externe vertrouwenspersoon. Dit bespreek ik met de betrokkenen. Bij ernstige zaken heb ik een meldplicht. Dit overleg ik met de intern begeleider.

Natuurlijk hoop ik dat kinderen hun zorgen kunnen delen met hun leerkracht, maar ik ben er voor ze als dat dit nodig is.

Iedereen kan op mij afstappen, maar als dit een te grote stap is, komt er binnenkort een brievenbus in de hal. Ik neem dan zelf discreet contact op. Ook ben ik telefonisch en per email te bereiken.