fiets1
11-10-2018

Fietscontrole

Het donkere weer komt er weer aan. We willen graag dat iedereen veilig met de fiets onderweg kan. Ieder jaar controleert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, fietsen op een groot aantal basisscholen in Assen. De Maria in Campisschool heeft zich ook weer aangemeld voor een fietscontrole op school.

Om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer moeten de kinderen niet alleen beschikken over de juiste kennis over verkeersborden en –regels, maar zij moeten ook beschikken over een veilige fiets. Stel dat de remmen het niet goed doen, of een kind kan niet met de voeten bij de grond komen als het ineens moet stoppen of afstappen?

Basisschoolleerlingen zijn namelijk gezien hun leeftijd kwetsbaar in het verkeer. Een goed functionerende fiets met goede verlichting, reflectie en remmen zorgt er in elk geval voor dat kinderen goed gezien worden in het verkeer en dat zij zelf goed kunnen reageren.

Wij vinden dan ook dat fietscontroles een belangrijk onderdeel zijn in het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De kinderen van de deelnemende groepen kunnen hun fiets volledig laten controleren volgens de eisen die VVN aan een veilige fiets stelt. Na de keuring krijgen de kinderen de controlekaart mee naar huis zodat eventuele gebreken zo spoedig mogelijk hersteld kunnen worden.

Bij goedkeuring ontvangen de kinderen een OK-sticker.

Mocht de fiets tijdens de keuring afgekeurd zijn dan kan de school eventueel  zelf een herkeuring verrichten zodat alsnog de OK-sticker kan worden uitgereikt.

De keuring kan worden uitgevoerd dankzij financiële steun van Gemeente Assen en Provincie Drenthe.

fiets2fiets3fiets3